Personvern

Mange sier at de tar personvern seriøst. Pøh. La oss vise deg. Vi selger aldri din informasjon til tredjeparter. Vi samler heller aldri inn data som ikke er anonym, med mindre du gir oss et samtykke. Les i gjennom og hvis det fortsatt er du lurer på, så ta det med daglig leder, Ragnsan Finn Valla, ved ragnsan@skaidigital.no

Hvorfor samler vi inn data?

Vi samler aldri inn persondata som kan spores til din identitet, uten ditt samtykke! Vi samler inn data slik at vi kan finne ut hva, kunden, er interessert i. Vi selger aldri din data til en tredjepart.

Hvilken data samler vi inn?

Det meste av data vi samler inn, er data om hvordan du og andre benytter seg av vår nettside. Dette er anonym data. Gir du oss samtykke til å lagre din persondata (som f.eks. i et skjema), så behandler vi den på en ansvarlig måte (se lengre ned).

Hva gjør vi med din data?

Ikke-personlig data bruker vi for å analysere hvordan du og andre bruker nettsiden vår. Det gjør vi for å forbedre oppsettet og informasjonen du finner på nettsiden. Personlig data (som bare samles inn ved samtykke), brukes blant annet for å sende deg nyttige ressurser og informasjon på f.eks. e-post.

Hvordan sikrer vi din data?

Vi bruker bare store, anerkjente aktører for å behandle din data. Disse selskapene har god peiling på hvordan man gjør det sikkert. Er du kunde hos oss, lagres din data bare steder hvor det benyttes tofaktorautentisering.

Hvor lenge lagrer vi din data?

Er du en kunde, så oppbevarer vi nødvendig informasjon som innlogging og passord så lenge du har et kundeforhold til oss. Er du ikke en kunde, men har f.eks. lastet ned en gratis rapport, så sletter vi din data hvis du ikke interagerer med med oss på 6 måneder.

Cookies

For å samle inn den ovennevnte informasjonen, bruker vi cookies. Det har du garantert hørt om. Det er (anonym) informasjon som lagres i nettleseren din, som vi kan bruke for å gjøre analyse. Ønsker du å skru av og fjerne cookies fra din nettleser, slik at vi ikke kan samle inn noe data, kan du gjøre det slik:

Analyseverktøy

Gir oss innsikt i hvor brukerne våre kommer fra, hvor lenge de er på siden og hvor ofte de besøker vår nettside.
Brukes for å installere kode som er nødvendig for å samle inn data.
Brukes for å se hvordan brukere navigerer seg rundt på nettsiden.

Markedsføring

Henter anonym informasjon om brukere som trykker seg inn på nettsiden via Facebook.
Henter anonym informasjon om brukere som har meldt seg på e-postlista vår.

Skal vi slette din data?

Ønsker du at vi skal fjerne informasjon vi har samlet inn om deg? Ikke noe problem. Send oss en e-post med emne “slett meg” til ragnsan@skaidigital.no

Detaljert informasjon om personvern og databehandling

For deg som ønsker mer utfyllende informasjon om hvordan vi jobber med personvern;

1. Kontaktinformasjon til Skai Digital

Skai Digital er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor:
  • Selskap: Skai Digital DA
  • Adresse: Drammensveien 55
  • Poststed: 0271, OSLO
  • Organisasjonsnummer: 927054078
  • E-postadresse: admin@skaidigital.no
  • Mobiltelefonnummer: 97342583

2. Sentrale begreper

Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse.
Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring.
Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut ifra den gjeldende personopplysningsloven.

3. Skai Digital er behandlingsansvarlig

Skai Digital er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger.
  • Rolle: Daglig leder
  • Navn: Ragnsan Finn Valla
  • Epostadresse: ragnsan@skaidigital.no
  • Mobiltelefonnummer: 973 42 583

4. Hva slags informasjon er det vi samler inn?

Du kan bli bedt om å gi fra deg informasjon når du gjør følgende:
  • Registrere deg via et skjema
  • Bestiller en tjeneste eller produkt
  • Besøker vår hjemmeside
  • Melder deg på nyhetsbrev
Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger:
  • Navn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer
  • Hvilken virksomhet du jobber for
  • Stilling eller ansvarsområde
  • Hvilken bransje du jobber i
  • Hjemmesideadresse til virksomheten din
  • Opplysninger om hvilke type datahjelp ditt firma ønsker og hvilke produkter og pakker de har
  • Andre opplysninger som utdypende spørsmål eller svar på skjemaer
  • Tekniske opplysninger:
    • hvilken nettadresse du benytter for å få tilgang til våre nettsider, din IP-adresse og brukeradferd, type nettleser, språk og informasjon om identifisering og operativsystem

5. Paragraf 1 f som alternativ til valgt samtykke via nettside. Samtykke kan trekkes

Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke ut ifra Paragraf 1f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år.
Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger

6. Informasjon fra andre kilder

Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon.
Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret.

7. Formålet med behandlingen av personopplysningene?

  • Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt
  • Kundebehandling og informasjon om våre produkter
  • For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen
  • Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg
Vi ber om dine personopplysninger for å:
  • Svare på forespørsler
  • Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger
  • Opprette og opprettholde en salgsdialog
  • Sende informasjon som kan være av interesse for deg
  • Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta
  • Forbedre brukeropplevelsen på nettsiden

8. Samtykke til e-postkorrespondanse, direkte markedsføring og videre kontakt

Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende:
  • Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen
  • Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter
  • Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon
  • Abonnering på nyhetsbrev via e-post du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte.

9. Hvor lenge lagres opplysningene?

Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen, jfr. Personvernforordningen artikkel 17.
Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har hatt interaksjon med Skai Digital eller representanter for oss de siste 2 årene via telefon, ved å besvare e-post, lastet ned materiale på nettsiden eller registrert deg via et skjema.
Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen.
I det tilfellet du er ansatt i en virksomhet som er kunde hos oss, behandler vi dine opplysninger innenfor rammen for kundebehandling. For aktive kunderelasjoner behandler vi dine opplysninger inntil (1) du avslutter din stilling i virksomheten, eller at (2) virksomheten ikke lenger har en aktiv kunderelasjon med oss.
Når en kunderelasjon avsluttes, går vilkårene for lagring og behandling av opplysninger over til de samme vilkårene som er beskrevet i de foregående avsnittene. Avslutter du din ansettelse i virksomheten, er du selv ansvarlig for å gi oss beskjed slik at vi kan slette dine opplysninger.

10. Hvem kan informasjonen deles med?

Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg.
Om nødvendig for drift av eget selskap, vil også informasjon bli delt med offentlige myndigheter.
Utover allerede nevnte, vil Skai Digital ta kontakt om det er nødvendig å dele informasjon med andre parter.

11. Informasjonsdeling med tredjepart

Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som:
  • Navn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer
  • Hvilken virksomhet du jobber for
Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål.

12. Hvor oppbevares opplysningene?

Opplysningene oppbevares av Skai Digital i kundesystemet vårt.

13. Dine rettigheter i forhold til innsyn, sletting og eventuelt flytting

Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din.
Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det.

14. Andre formål

Dersom vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for, inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen ovenfor på nytt.

15. Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.
Formålet med bruk av informasjonskapsler er for å bruke analyseverktøy. Dette gjør vi for å forbedre brukeropplevelsen og kartlegge forbedringspotensial.
Informasjonskapsler slettes automatisk når varigheten deres utgår. Du kan også selv manuelt slette disse.

16. E-post og telefon

Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet.
Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.
Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.
Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

17. Klagerett til datatilsynet

Du kan klage til Datatilsynet angående vår behandling av personopplysninger. Om det er noe du er usikker på, eller misfornøyd med håper vi at du tar kontakt med oss først, så vi får muligheten til å rette opp i feilen.
Du kan kontakte daglig leder, Ragnsan Finn Valla ved ragnsan@skaidigital.no

18. Sikkerhet

Vi tar informasjonssikkerhet på alvor, og vil derfor gjøre hva vi kan for å beskytte opplysningene dine på best mulig måte. På grunn av dette bruker vi kun anerkjente leverandører av IT- og administrasjonstjenester som webhotell og lignende. Det er kun ved høyst nødvendige behov, at andre får tilgang til daten som blir lagret.
Vi har faste rutiner for sikring og fornying av passord, sikkerhetskopiering og tofaktorautentisering. Vi etterstreber å til enhver tid holde oss oppdatert på god informasjonssikkerhet.